Selasa, 7 Januari 2014

Terkejut Dan Tak Sangka

Akhirnya...

Bila aku naik pangkat/gred dan ditempatkan di Putrajaya, bermacam2 perancangan aku buat antaranya nak bawak anak aku tinggal bersama aku. Dah nama pun anak bererti dia tanggungjawab aku.


Aku pun try mohon kuarters, tu pun kawan ajar mohon secara on9. Hujung bulan 7 aku mohon, suka-suka je, sebab orang kata nak dapat memang lambat ikut giliran, dan ada jugak yang perlekehkan konon macam la boleh dapat cepat, sedikit patah hati le jugak. 

Tapi lebih kurang sebulan lepas tu aku dihubungi oleh pihak PBH merangkap pegawai yang menandatanggani surat pemberian kuarters kepada aku tu. Dia call aku, call handphone tak dapat dia call opis, dia tanya pasal status aku, dan mahukan beberapa dokumen sokongan yang membuktikan aku bertugas di Putrajaya salah satunya, hanya melalui email. Beberapa kali aku beremail dengan En. Raja tu...

Lama juga aku KIV, dan sengaja melambatkan penghantaran borang yang dikehendaki. Ini kerana aku masih tak pasti di mana aku nak kerja, kekal di Putrajaya atau mohon pindah ke Daerah yang ada kekosongan. Pada dasarnya aku seronok kerja di tempat baru. 


surat2 sokongan yang diperlukan beserta surat rayuan...
Kemudian aku buat Solat Istikharah, mohon agar diberi petunjuk dan tak menyesali atas keputusan yang di buat. Selepas 4 hari berturut aku beristikharah, keesokkan harinya aku hantar dokumen yang dikehendaki oleh pihak BPH dengan rasa dan perasaan senang hati, kebetulan atau suratan ada pulak POS bergerak dibuka di Perkarangan Pejabat. Lagi mudah kerja aku, sebab aku pun tak tau kat mane pejabat Pos di Putrajaya ni. Hanya menggunakan POS biasa je.




borang yang perlu diisi dan diserahkan kepada BPH sebelum dapat kunci


Terkejut!!!! sangat terkejut!!!! seminggu selepas itu, aku dihubungi oleh pihak PBH dan di tawarkan kuarters, MasyakAllah gembira bercampur risau. Tapi aku tetap terima. 

Aku memang gembira sebab dah dapat kuarters, dalam masa yang sama macam2 perancangan antaranya pindah anak sekolah dan barang dari Tangkak ke Putrajaya, malah aku pun pindah jugak dari sewa bilik ke Kuarters. 

Tapi sebenarnya, satu dugaan datang lagi untuk aku harungi, aku diberikan masa oleh BPH untuk  selesaikan semua pembayaran dalam tempoh sebulan sahaja.

Dalam masa sebulan itu lah ada program jabatan di tambah dengan majlis anak menteri kawin lagi, sampaikan 3 minggu aku tak dapat balik kampung untuk jenguk anak aku, rancangnya nak balik kampung nak kemas rumah dan barang2 sekali.

Dalam masa dan keadaan begini la merungsingkan aku, mana tidaknya urusan pembayaran deposit TNB, SYABAS, Kuarters dan GAS NGV, keperluan sekolah anak,sewa lori. Alhamdulillah dipermudahkan!!! dapat pergi ke SYABAS dengan kenderaan jabatan. Dah pindah barang dari Tangkak ke Putrajaya, keperluan sekolah selesaidan anak dah pun bersekolah di Putrajaya,  Syukur semuanya dah selesai.

Itu pun ada yang tak selesai lagi nasib baik duit buku hanya RM23 itu belum baju sukan, minggu depan nak masuk KAFA kos dalam RM 1++.00 jugak. GAS lom selesai lagi, untuk convert daput ke tiub gasNGV yang disediakan, aku terpaksa KIV dulu, yang penting tong gas ada untuk aku memasak.

Memang hebat dugaan untuk aku dalam bulan Disember 2013 & Januari 2014 ni, tak cukup dengan wang ringgit, masa dan tenaga, semuanya cukup membuatkan aku letih ketika ini. Sampai demam aku di buatnya, mana tidaknya berpindah bukan urusan kecil anak. Sorang2 nak buat, mengemas, sikit2 siap akhirnya, cuma baju masih tak siap kemas. Apa yang penting aku boleh memasak untuk anak bertuah sorang ni.



Alhamdulillah sekarang dah duk sama, apa yang pasti hasrat menyekolahkan anak di Putrajaya pada tahun ni tercapai!!!
Sekarang ni aku berbajet la jugak sebab gaji masih duk takuk lama, anak pun dah ada dengan aku, urusan persekolahan, makanan atas tanggungjawab aku. Buat masa ni keperluan apa yang ada je, cuma masih mencari penjaga untuk Asyraaf, dan kenderaan untuk ke sekolah, ini sebab aku kerja selalu out station. Aku berharap sangat dapat.



125 ulasan:

  1. mudah2an dipermudahkan segala urusan idah....In Sya Allah..amin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah Misah, urusan d SYABAS ada driver hantar, sekolah anak abah dia bantu beli barang sekolah, mak pun bantu jugak.... Alhamdulillah Syukur... bayaran yg besar2 da selesai tinggal yuran kafa @ daput masak nak tukar guna NGV dari pada tong @ LPG.... yg belum selesai...

      Padam
  2. Putrajaya dah moden, dapur pun dah guna NGV yer.. Sekarang ni Ashraff dan sekolah di Putrajaya la yer?

    BalasPadam
  3. haah misah mcm air & api, ada meeter, bukan apa senang tak bimbang gas habis ke apa.... cuma ramai x guna.. sebab ada salur paip yg d pasang d dapur itu kene bayar RM105 x termasuk deposit RM65, lepas tu kalau nak guna tong semula x boleh. Jadi ada rugi sedikit la kat situ.... saya ni sebab x de lelaki dewasa, yg nak bawang tong kalau2 gas habis, x kan nak mintak tolong org so... korban duit sikit x pe yg penting selesa dan x bimbang gas habis... kalau fikir rugi memang la rugi...
    Asyraaf da ikut sekali masa saya pindah Putrajaya 30/12 ari tu.... Alhamdulillah dia suka nampaknya walaupun agak terkurung mcm burung ... huhuhuhuu

    BalasPadam
  4. Ada banyak format surat ke kalau nak mohon rayuan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mau taknya, surat tu kita yg buat sendiri, lain org lain le isinya, lain pulak cara penyampaiannya, tetapi menyampaikan maksud yang sama jer... selebihnya adalah bergantung kepada rezeki...

      Padam
  5. Kalo x keberatan, mohon share format surat yang puan buat... Detail personal x perlu kot... Nak try hantar surat jugak ler... Kot2 ada rezeki dapat kuarter... Amin

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tak de masalah cuma ayat dalamnya agak sulit lebih elok saya emailkan jer.... bagi tau email nanti saya emailkan...

      Padam
    2. Tq3x.... Shahrizan.abrahim@gmail.com

      Padam
    3. Salam puan..boleh x share contoh surat..sebab dah banyak kali buat rayuan masih xdapat... syarulhamzah@gmail.com ....sy dahulukan ucapan terima kasih..

      Padam
    4. salam, boleh x share contoh surat..terima kasih banyak2 ye..fknurol@gmail.com

      Padam
    5. salam ,saya pun nak minta contoh surat rayuan kuarters tu la djackers_786@yahoo.com

      Padam
    6. as salam,, puan boleh email kan surat contoh kepada saya. m.hazwanomar@gmail.com . Terima kasih

      Padam
    7. Assalamualaikum puan, saya minta jasa baik puan untuk tolong email kepada saya contoh surat rayuan boleh? Angka giliran saya masih beribu dan dah pernah buat rayuan tapi masih tak diterima.. rdlsakura@gmail.com

      Jasa baik puan amat saya hargai, terima kasih

      Padam
    8. Salam puan.. minta puan emailkan contoh surat rayuan dan surat sokongan pada email saya..
      mamapink07@gmail.com..
      terima kasih puan

      Padam
  6. salam puan eda, sy google contoh surat rayuan permohonan kuarters terjumpa blog puan, tahniah sbb puan nk berjaya mendiami kuarters. Jika xkeberatan mohon puan share format surat yg puan buat sbb saya juga ingin membuat rayuan ,mana tau rezeki saya pula selepas ni, ni email sya jika puan xkeberatan berkongsi ianna.irine@gmail.com. terima kasih yer puan =)

    BalasPadam
  7. Salam pn..maaf ganggu..Kalo x keberatan, mohon share format surat yang puan buat. Saya dah memohon sejak tahun 2010 masih tiada rezeki. Jika tidak keberatan boleh emel ke saya

    marini_2012@yahoo.com

    BalasPadam
  8. slm puan tahniah dpt kuaters...
    lau x keberatan boleh x puan share contoh surat rayuan...nt ssy attchkan email sy...
    y dr dungun ..kurang 2 minggu lagi nak naik kerje kt putrjya...hope puan x keberatan..tq..tq
    marlena.smktiz@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  9. Salam,tahniah dpt kuarters.blh x share dgn saya contoh srat rayuan..
    emel saya : mismala_ucu@yahoo.com.my

    tq

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah saya dah pun emailkan kepada semua @ ianna.irine@gmail.com, marini_2012@yahoo.com, marlena.smktiz@gmail.com, ismala_ucu@yahoo.com.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. emailkan dekat sy boleh
      farhan.mustapha@customs.gov.my
      farhanyan11@gmail.com
      mana2 email pn xpe

      Padam
  11. tahniah. sejak 2013 lagi saya apply kuarter masih tak dapat. mohon share contoh Surat rayuan kuarter buleh tak? email saya dolcity@gmail.com

    BalasPadam
  12. salam.tahniah puan. sy nak mtk tlg puan shared surat rayuan apply kuaters tu boleh? emel pd sy azeng0310@icloud.com. sy sgt2 perlukan mohon dri 2013 xdpt2:( thx..

    BalasPadam
  13. tahniah.
    nak jugak cth, blh? idaomar85@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry lambat reply, saya dah emailkan

      Padam
    2. salam.tolong emelkan contoh surat rayuan boleh tak?
      terima kasih
      raihansalleh@gmail.com

      Padam
  14. salam..boleh sent cth surat pd sy..
    naz_manu@yahoo.com
    tq

    BalasPadam
  15. as salam puan...blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. sy sgt2 perlukan cek_tha1517@yahoo.com.. 10Q

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry lambat reply, saya dah emailkan

      Padam
    2. boleh emelkan kepada saya sekali
      tatana.sun@gmail.com

      Padam
  16. as salam puan...blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. sy sgt2 perlukan cek_tha1517@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry lambat reply, saya dah emailkan

      Padam
  17. salam boleh emailan contoh surat rayuan dzueyusof@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry lambat reply, saya dah emailkan

      Padam
  18. Salam Puan.. boleh puan emailkan contoh surat rayuan Puan di email saya, keropoklekor89@gmail.com..Terima Kasih Puan.. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry lambat reply, saya dah emailkan

      Padam
  19. Salam..Puan....boleh tolong emailkan contoh surat rayuan ke rieyz_bea4770@yahoo.com..Terima kasih..

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum puan...mohon jasa baik tolong emailkan cth surat rayuan ke sitiruslinarusli2@gmail.com....tme kasih puan

    BalasPadam
  21. salam...tahniah puan. sy nak mtk tlg puan shared surat rayuan apply kuaters tu boleh? sy mohon dari tahun 2013 xdpt2... terima kasih. emelkan ke junrjunna@gmail.com.

    BalasPadam
  22. tahniah.. boleh share surat ke.. tq.. muhammadizzatisa@gmail.com

    BalasPadam
  23. Salam..Puan....boleh tolong emailkan contoh surat rayuan ke norholida@gmail.com

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

    BalasPadam
  24. as salam puan...blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. sy sgt2 perlukan zez_mongi85@yahoo.com.. thanks

    BalasPadam
  25. assalammualaikum..mohon jasa baik Puan untuk share surat rayuan Puan itu ke email saya..terima kasih

    mohdshafarinz@gmail.com

    BalasPadam
  26. Salam Puan, boleh share contoh surat rayuan ke email saya? terima kasih. Email saya noorarvena@yahoo.com

    BalasPadam
  27. Assalamualaikum. Saya baru berpindah ke Putrajaya. Nak mohon jasa baik puan untuk berkongsi salinan surat rayuan. Emel saya zulkhairi.hassan82@gmail.com.

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum puan.Tahniah puan kerana dapat mendiami kuarters di Putrajaya. If puan tak keberatan, blh tak puan share surat rayuan puan . Emel saya imanimani2528@gmail.com. TQIA

    BalasPadam
  29. Assalamualaikum puan.Tahniah puan kerana dapat mendiami kuarters di Putrajaya. If puan tak keberatan, blh tak puan share surat rayuan puan . Emel saya imanimani2528@gmail.com. TQIA

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum puan. Tahniah dapat kuarters. Boleh puan share di alamat emel ini.. nurizalaina@gmail.com

    BalasPadam
  31. maaf puan saya tak dapat email Dr puan.jika tidak keberatan boleh emailkan semula Surat ryuan tersebut.terima kasih. dzueyusof@gmail.com

    BalasPadam
  32. dzueyusof@gmail.com, nurizalaina@gmail.com, imanimani2528@gmail.com, zulkhairi.hassan82@gmail.com, noorarvena@yahoo.com, mohdshafarinz@gmail.com, zez_mongi85@yahoo.com,
    muhammadizzatisa@gmail.com, norholida@gmail.com, junrjunna@gmail.com, sitiruslinarusli2@gmail.com,
    rieyz_bea4770@yahoo.com,
    kepada pemilik email ini, saya dah send maklumat yg di perlukan.

    BalasPadam
  33. Assalamualaikum...

    Salam kenal...:-) saya pun berminat jugak nk tahu..boleh tak akak emailkan surat tu pada saya juga..

    eida_102@yahoo.com

    Terima kasih :-)

    BalasPadam
  34. Assalamualaikum kak..boleh tak akak emelkan surat rayuan tu pada saya..hasmi_mieza@yahoo.com..tq

    BalasPadam
  35. Salam puan..blh tolong emel dekat sy cntoh surat rayuan..noraasiah252@gmail.com.my..tq

    BalasPadam
  36. Salam puan..blh tolong emel dekat sy cntoh surat rayuan..noraasiah252@gmail.com.my..tq

    BalasPadam
  37. Salam puan..blh tolong emel dekat sy cntoh surat rayuan..noraasiah252@gmail.com.my..tq

    BalasPadam
  38. Salam puan..blh tolong emel dekat sy cntoh surat rayuan..noraasiah252@gmail.com.my..tq

    BalasPadam
  39. Salam puan..blh tolong emel dekat sy cntoh surat rayuan? sebab saya ada masalah, dah buat rayuan, tp tak diterima. saya ad masalah keluarga dan sgt2 memerlukan kuaters. tlg ya puan. terima kasih

    mhakimmsom89@gmail.com

    BalasPadam
  40. salam puan, tahniah sebab dah dapat duduk kuaters, sy google2 surat rayuan mohon kuaters terjumpa blog puan. kalau puan tidak keberatan boleh puan share contoh surat rayuan puan kepada saya kepada saya juga. atieharyatiee@yahoo.com

    BalasPadam
  41. Salam puan, tahniah sebab dah dapat duduk kuaters, sy google2 surat rayuan mohon kuaters terjumpa blog puan. kalau puan tidak keberatan boleh puan share contoh surat rayuan puan kepada saya juga. Saya memohon dari tahun 2009 lagi xberjaya.
    kazman_82@yahoo.com

    BalasPadam
  42. Salam puan, tahniah sebab dah dapat duduk kuaters, sy google2 surat rayuan mohon kuaters terjumpa blog puan. kalau puan tidak keberatan boleh puan share contoh surat rayuan puan kepada saya juga. Saya memohon dari tahun 2009 lagi xberjaya.
    kazman_82@yahoo.com

    BalasPadam
  43. Salam puan, tahniah sebab dah dapat duduk kuaters, sy google2 surat rayuan mohon kuaters terjumpa blog puan. kalau puan tidak keberatan boleh puan share contoh surat rayuan puan kepada saya kepada saya juga. Saya memohon dari tahun 2009 lg.
    kazman_82@yahoo.com

    BalasPadam
  44. salam puan. boleh emailkan juga contoh surat rayuan pada saya julizakafera@gmail.com

    BalasPadam
  45. ssalamualaikum puan...mohon jasa baik tolong emailkan cth surat rayuan ke little.chong@yahoo.com ....tme kasih puan

    BalasPadam
  46. Salam puan..mohon budi baik puan boleh tak emailkan contoh surat rayuan ke saya sri.rahayu8@yahoo.com
    Mekasih puan..

    BalasPadam
  47. eida_102@yahoo.com,
    hasmi_mieza@yahoo.com,
    noraasiah252@gmail.com.my,
    mhakimmsom89@gmail.com,
    atieharyatiee@yahoo.com,
    kazman_82@yahoo.com,
    julizakafera@gmail.com,
    little.chong@yahoo.com,
    sri.rahayu8@yahoo.com,

    saya selesai email kepada senarai email diatas, semoga berjaya.

    BalasPadam
  48. Assalamualaikum kak..boleh tak akak emelkan surat rayuan tu pada saya.... nasharyati@gmail.com

    BalasPadam
  49. Assalamualaikum..boleh x sya nk dptkn cnth surat rayuan tu?terima kasih byk2.. deng1811@gmail.com

    BalasPadam
  50. assalam puan. mohon email kan kepada saya jika tidak keberatan. nsyuhadah29@gmail.com terima kasih :)

    BalasPadam
  51. mohon email sample surat rayuan mawarbiruairlaut@gmail.com
    tq dear

    BalasPadam
  52. mohon email sample surat rayuan mawarbiruairlaut@gmail.com
    tq dear

    BalasPadam
  53. Salam puan..mohon jasa baik puan emailkan contoh surat rayuan ke saya. Saya amat memerlukan kuarters. Terima kasih puan..

    ciku4@yahoo.com

    BalasPadam
  54. salam puan boleh tak emailkan contoh surat rayuan ke email sya. tq...

    jeszjames@yahoo.com

    BalasPadam
  55. Assalamualaikum puan...mohon jasa baik tolong emailkan cth surat rayuan ke mamasalju@gmail.com ....tq puan

    BalasPadam
  56. Assalamualaikum puan,minta jasa baik puan tolong emailkan pada saya contoh surat rayuan.email ke ummuayatulnisa@gmail.com
    tq puan

    BalasPadam
  57. Nak tanya.surat rayuan tu selepas permohonan gagal baru hantar/dikepilkan semasa permohonan?boleh emailkan di nurulnffpra@gmail.com.terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. bergantung kepada masalah masing2, ada yg masih menunggu tapi nak dipercepatkan, ada yang memang dah lama tak dapat-dapat, mcm saya memang dah dapat tapi disertakan juga

      Padam
  58. Nak tanya.surat rayuan tu selepas permohonan gagal baru hantar/dikepilkan semasa permohonan?boleh emailkan di nurulnffpra@gmail.com.terima kasih

    BalasPadam
  59. puan boleh tak emelkan saya surat rayuan tu. emel amyra_nurul@yahoo.com

    BalasPadam
  60. salam puan boleh emailkan surat rayuan

    shdaabdullah@yahoo.com

    BalasPadam
  61. Salam puan, mohon email kan juga.. sy dah 3 thn minta.. tpi xdpt.. dan sekrang rumah sewa nak naik harga lagi sy tak mampu :(

    mas4eva89@yahoo.com

    BalasPadam
  62. mohon emailkan juga surat rayuan. tengku.norfathihah@gmail.com

    BalasPadam
  63. Salam,tahniah puan dpt kuarters.
    blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. emel saya : syai_da@yahoo.com

    BalasPadam
  64. assalamualaikum

    boleh share rayuan cik di email saya? azlanhilmi84@gmail.com

    terima kasih

    BalasPadam
  65. Salam Puan , mohon share surat rayuan kat saya jugak ye... terima kasih... tieberry29@yahoo.com

    BalasPadam
  66. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy intaniqa@gmail.com

    terima kasih untuk jasa puan :)

    BalasPadam
  67. salam puan. Mohon sharekan contoh surat rayuan kuarters. Moga2 bermanfaat buat saya dan keluarga. Terima kasih...

    jeszjames@yahoo.com

    BalasPadam
  68. Salam Puan, mohon share surat rayuan kepada sy jgak puan.

    TQ
    mfareez888@gmail.com

    BalasPadam
  69. salam puan, mohon share surat rayuan kepada saya jugak. Saya pun ingin mencuba membuat rayuan sebab ada masalah kesihatan.

    Tq
    hamasah75@gmail.com

    BalasPadam
  70. Salam Puan, mohon share surat rayuan kepada saya jugak.Saya ingin membuat rayuan atas sebab masalah keluarga. Thanks. Email saya mkreza83@yahoo.com

    BalasPadam
  71. salam ,saya pun nak minta contoh surat rayuan kuarters tu la djackers_786@yahoo.com

    BalasPadam
  72. Salam Puan, mohon share surat rayuan kepada saya jugak.Saya ingin membuat rayuan atas sebab masalah kesihatan & jarak opis ke tempat kerja yang jauh. Thanks. Email saya hunny_bunny46@yahoo.com

    BalasPadam
  73. Salam Puan, mohon share surat rayuan kepada saya jugak.Saya ingin membuat rayuan atas sebab masalah kesihatan & jarak opis ke tempat kerja yang jauh. Thanks. Email saya yuszaira@gmail.com

    BalasPadam
  74. azlanhilmi84@gmail.com, syai_da@yahoo.com tengku.norfathihah@gmail.com mas4eva89@yahoo.com shdaabdullah@yahoo.com amyra_nurul@yahoo.com ummuayatulnisa@gmail.com jeszjames@yahoo.com
    mamasalju@gmail.com ciku4@yahoo.com nsyuhadah29@gmail.com mawarbiruairlaut@gmail.com

    kepada pemilik Email di atas saya telah email maklumat yg diperlukan, semoga serba sedikit dapat memberi idea untuk membuat surat.

    BalasPadam
  75. yuszaira@gmail.com,hunny_bunny46@yahoo.com, djackers_786@yahoo.com mkreza83@yahoo.com, hamasah75@gmail.com mfareez888@gmail.com,intaniqa@gmail.com, tieberry29@yahoo.com, nurulnffpra@gmail.com, nasharyati@gmail.com, deng1811@gmail.com, nsyuhadah29@gmail.com,

    Kepada pemilik email di atas maklumat yang dikehendaki telah pun di email

    BalasPadam
  76. ASSALAMUALAIKUM,
    TAHNIAH PUAN..
    BOLEH TOLONG EMAILKAN JUGA KEPADA SAYA SURAT RAYUAN TERSEBUT.

    noorsuhana.ghazali@gmail.com
    tq

    BalasPadam
  77. ASSALAMUALAIKUM,

    Maaf surat yang Puan emailkan pada sy ter'delete. Saya tak perasaan masa tu email Puan hantarkan pada saya ada sekali. Waktu tu saya tengah buat house skipping email.

    Saya mohon jasa baik Puan untuk email kembali contoh surat rayuan ini bole?

    BalasPadam
  78. Assalamualaikum.. nak join the club.. nak mintak tlg email surat rayuan.. doubledeeya@gmail.com..
    Tq

    BalasPadam
  79. Assalamualaikum.. nak join the club.. nak mintak tlg email surat rayuan.. doubledeeya@gmail.com..
    Tq

    BalasPadam
  80. Tahniah puan, berbesar hati sekiranya puan dpt email cth surat rayuan pada saya.. Terima kasih puan :) nazrirapaai@gmail.com

    BalasPadam
  81. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy Nurshahlyeana@yahoo.com.my

    Tq

    BalasPadam
  82. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy Nurshahlyeana@yahoo.com.my

    Tq

    BalasPadam
  83. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy Nurshahlyeana@yahoo.com.my

    Tq

    BalasPadam
  84. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy zawawihussain90@gmail.com

    terima kasih

    BalasPadam
  85. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy hunny_bunny46@yahoo.com

    BalasPadam
  86. as salam puan...blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. sy sgt2 memerlukannya..email johnrawlins83@gmail.com

    BalasPadam
  87. as salam puan...blh x share dgn saya contoh srat rayuan.. sy sgt2 memerlukannya..email johnrawlins83@gmail.com

    BalasPadam
  88. Assalamualaikum puan..
    bolh share ngan saya x, surat rayuan puan tu..
    saya sangat memerlukan sekarang..
    email aznie7504@g.mail.com

    Terima kasih

    BalasPadam
  89. salam puan,
    mohon jasa baik puan untuk kongsi dengan saya juga contoh surat rayuan puan tu. saya amat memerlukan untuk buat rayuan.
    terima kasih banyak-banyak sudi membantu.
    email saya sabarinaab@gmail.com

    BalasPadam
  90. Salam Puan,
    Saya Hayati. Mohon jasa baik puan jugak utk emelkan contoh surat rayuan kpd saya. Emel saya azmiyati39@gmail.com.
    Terima kasih byk2 puan.

    BalasPadam
  91. Salam Puan,
    Saya Hayati. Mohon jasa baik puan jugak utk emelkan contoh surat rayuan kpd saya. Emel saya azmiyati39@gmail.com.
    Terima kasih byk2 puan.

    BalasPadam
  92. assalam puan, jika tidak keberatan mohon bantuan puan untuk share surat rayuan kuarters yang telah puan buat di emel sy syazwansaaidin@yahoo.com

    BalasPadam
  93. salam puan...Mohon jasa baik puan jugak utk emelkan surat rayuan...emel saya nazri9097@gmail.com

    BalasPadam
  94. salam puan.blh tak tlg emailkan surat puan.saya amat memerlukannya skrg.terima kasih

    BalasPadam
  95. salam puan.blh tak tlg emailkan surat puan.saya amat memerlukannya skrg.terima kasih

    BalasPadam
  96. salam puan.mohon emailkan kat saya yusofffaridah@gmail.com

    BalasPadam
  97. salam puan.mohon emailkan kat saya yusofffaridah@gmail.com

    BalasPadam
  98. SALAM PUAN. BOLEH KONGSIKAN CONTOH SURAT RAYUAN PUAN KAT corneliuscorn2705@gmail.com. TERIMA KASIH ..

    BalasPadam
  99. salam.tahniah puan. sy nak mtk tlg puan shared surat rayuan apply kuaters tu boleh? emel pd sy eiylazara87@gmail.com sy sgt2 perlukan mohon dri 2010 xdpt2:( thx..

    Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef

    BalasPadam
  100. puan, mohon share fromat surat rayuan kuarters. nadiahzulkefli@gmail.com. sy pjj dgn suami, harap sgt dpt kuarters

    BalasPadam

SESEDAP RASA