Bahan-bahan :
1. 1 cawan whipping cream
2. 1/2 tin susu pekat manis (nak manis letak lebih)
3. 200 gm cream cheese
4. 1/2 peket biskut cream cracker
5. 4 biji mangga (dihiris memanjang)
6. 2 keping biskut cream cracker (hancurkan)
7. Loyang segi 4 tepat atau bekas yang bersesuainya
8. Aluminium foil
1. 1 cawan whipping cream
2. 1/2 tin susu pekat manis (nak manis letak lebih)
3. 200 gm cream cheese
4. 1/2 peket biskut cream cracker
5. 4 biji mangga (dihiris memanjang)
6. 2 keping biskut cream cracker (hancurkan)
7. Loyang segi 4 tepat atau bekas yang bersesuainya
8. Aluminium foil
Caranya :
Putar Whipping cream hingga pekat, masukkan cream cheese dan susu pekar manis dan putar lagi. Sementara itu balutkan loyang dengan aluminium foil. Apabila bahan yang di tukar menjadi kembang dan sebati terus dengan aktiviti berikut :
1. Aturkan kepingan biskut didalam loyang.
2. Masukkan adunan cream cheese dan ratakan.
3. Kemudian aturkan hirisan mangga diatasnya. Ulang langkah 1-3 hingga habis.
4. Untuk lapisan atas, selepas cream cheese diratakan, tabur biskut cream cracker yang telah dihancurkan.
5. Baki hirisan mangga dihiris dadu dan ditaburkan diatas bahan tadi.
6. Masukkan ke dalam freezer dalam 3 jam sekurang-kurangnya, dan selepas itu mango float boleh dimakan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan