Bahan-bahan :
1. 1/2 cawan whipping cream
2. 1/4 tin susu pekat manis (nak manis letak lebih)
3. 100 gm cream cheese
4. 1/2 cawan nuttela
5. Loyang segi 4 tepat atau bekas yang bersesuainya
6. Aluminium foil
Caranya :
Putar Whipping cream hingga pekat, masukkan cream cheese dan susu pekar manis dan putar lagi. Sementara itu balutkan loyang dengan aluminium foil. Apabila bahan yang di tukar menjadi kembang bahagikan kepada 2 bekas, dan yang sebekar diputar lagi dengan nuttla sehingga sebati.
Setelah itu, masukkan separuh adunan nuttela ke dalam loyang dan masukkan ke dalam freeze dalam 10 minit atau permukaan atas nuttela keras tuangkan pula cream cheese dan keraskan lagi dalam masa yang sama atau sehingga keras. kemudian masukkan lapisan ketiga nuttela dan keraskan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan