Selasa, 20 November 2012

Daging Lada Hitam


Bahan :

1. 2 biji bawang putih
2. 3 biji bawang merah
3. 1 inci halia
4. 1 senduk sos tiram
5. 3 sudu besar lada hitam (ditumbuk @ kisar)
6. 3 senduk kisap
7. 1 mangkuk gading (siap disebus)
8. garam dan gula secukupnya

Caranya :

Tumbuk @kisar terlebih dahulu bahan 1-3. Panaskan minyak, tumiskan bahan yang telah dikisar, masukan gading yang telah direbus dan kacau. masukkan sos tiram, serbuk lada hitam dan kicap, tambah perasa garam dan gula kacau sebati dan siap untuk dihidang.

p/s : terpulang kepada masing2, lada hitam boleh ditukar kepada serbuk, tetapi yang suka pedas gunakan lada hitam dan tumbuk sendiri. Selamat mencuba.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan